Lundåsvallen 1
10 maj 2017
19:00

Referat: Häverödals SK - Östhammars SK

Sin vana trogen tog laget kommandot i matchen omgående och fick ordentligt tryck på HSK direkt.
Planen var helt ok men lite studsig vilket medförde att de flesta målchanser skapades mer genom hög press än av ordnat anfallsspel. När vi väl vunnit boll visade tjejerna ändå upp fina varianter och fantasifulla anfall som satte Häverödals duktiga målvakt på prov flera gånger om. När Ida Andersson placerar in 1-0 på straff efter kvarten spelad hade det lika gärna kunnat betyda både 2 och 3-0.

Straffen tillkom efter en hörna där en HSK-spelare missbedömde en studs och reflexmässigt for upp med handen.
Efter målet gör HSK några byten som gör att dem kommer något högre upp i banan. Det i sin tur öppnar upp lite mer ytor för oss och i minut 31´chippar Elin M fram bollen till Elina som fri med målvakten äntligen får göra sitt första seriemål för året fram till 2-0. Bara fyra minuter senare vänder Emelie bort sin försvarare på kanten och slår ett perfekt inlägg till Britta som kan ta emot bollen och behärskat slå in 3-0 som också blir halvtidsresultatet.

ÖSK-dam rivstartar även andra halvlek och på de första 5-10 minuterna skapas flera klara chanser för att helt punktera matchen. Så blir det tyvärr inte och HSK jämnar ut spelet något i andra halvlek. Pillan får bl a göra en riktigt bra räddning då duktiga nr 15 kommer helt fri.

Även om spelet är något jämnare är ändå känslan att det är ÖSK-dam som är det spelförande laget och i 85´minuten orkar inte HSK stå emot längre. TT fintar sin back både två och tre gånger innan hon spelar in bollen till Elina i straffområdet. Elina spelar på ett tillslag bollen bakåt till Jossan P som enkelt rullar in 4-0. Ett riktigt snyggt fotbollsmål som också blir matchens sista.

Tjejerna gör återigen en solid insats och segern kändes aldrig hotad trots att vi möter ett riktigt bra motstånd. Häverödal är mitt i en generationsväxling men kommer trots det tillhöra toppen på tabellen, var så säkra.